Vastuullista viljelyä

Laadukkaita marjoja vastuullisesti

Tyrvännön Marja ja Vihannes Oy on Hämeenlinnan kupeessa Hattulassa sijaitseva puutarha-alan yritys. Perhe­yrityksemme on erikois­tunut vadel­mien, mansikoiden ja karhun­vadelmien viljelyyn kasvu­tunneleissa.

Puutarhaviljelijöinä haluamme suojella kasvuympäristöä ja luontoa sekä huolehtia kuluttajien hyvinvoinnista. Meille on ensisijaisen tärkeää noudattaa vastuullisia ja puhtaita toimintatapoja, jotta tulevai­suudes­sakin kotimaiset marjat pysyvät kaikkein korke­alaatuisimpina, turvalli­simpina ja terveelli­simpinä. Tuotamme puhtaita suomalaisia marjoja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittaen. Haluamme tarjota korkea­laatuisia tuotteita, jotka ovat turvallisia niin kuluttajille kuin ympäristöllekin.

Uusiutuvaa aurinkoenergiaa

Uusi pakkaamohallimme valmistui Tyrväntöön toukokuussa 2023. Sen katolle asennettiin 100 aurinkopaneelia. Niistä saatavalla uusiutuvalla aurinkoenergialla jäähtyvät kaikki kylmiömme sekä tuotetaan suurin osa tuotannon sähköntarpeesta.

Luonnonmukaista kasvinsuojelua

Viljelyn tärkeimpänä elementtinä toimii hyvinvoiva ympäristö. Kasvutunneliviljely vähentää ympäristölle haitallisten kemikaalien käyttöä. Kemiallisten torjunta-aineiden käyttö on kasvutunneleissa vähäisempää, sillä kasvitautien riski on pienempi kuin avomaalla. Hyödynnämme biologisia torjuntaeliötä tuhohyönteisten torjumiseksi. Levitämme mm. harsokorennon toukkia tunneleihin kirvoja vastaan. Ammattitaitoiset työntekijämme tekevät päivittäin kasvustoissa tuholaistarkkailua.

Täsmäkastelu- ja lannoitus

Pyrimme optimoimaan kasvien ravinteiden ja veden saannin, mikä vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia, säästää resursseja ja samalla parantaa sadon laatua. Täsmälannoitus ja -kastelu ovat osa kestävämpää ja resurssitehokkaampaa tuotantoa. Erilaisten kasvualustasensorien avulla tarkkailemme mm. kasvien vedenkäyttöä ja lannoitustarvetta reaaliaikaisesti, jolloin vesivaroja ei mene hukkaan ja liikalannoitus voidaan estää.

Pölyttäjiä ja tuoksupieluksia

Onnistunut marjasato ei ole mahdollinen ilman pölyttäjiä. Olemme istuttaneet kasvutunneleiden ympäristöön kukkaketoja ja tuoksupieluksia lisätäksemme monimuotoisuutta ja taataksemme sopivia elinympäristöjä pölyttäjille ja muille hyönteisille. Samalla houkuttelemme villipölyttäjiä vierailuille tunneleihimme. Lisäksi käytämme paikallista pölytyspalvelua (Tmi Timo Laine), jotta marjaviljelmillämme on varmasti riittävästi surinaa.

Marjarasiat kierrätysmuovia

Pakkaamme marjat myyntiin 100 % kierrätysmuovista (R-Pet) valmistettuihin rasioihin. Kuluttaja voi kierrättää pakkaukset edelleen muovinkeräykseen.

Jäikö jokin mietityttämään?

Kerromme mielellämme lisää

Tyrvännön Marja ja Vihannes Oy

Kivisillantie 85
14620 TYRVÄNTÖ
Y-tunnus 2973749-5
info@tyrvannonmarjajavihannes.fi

Yhteyshenkilöt

Jussipekka Markkanen

toimitusjohtaja, viljelijä
040 8372 771
jussipekka@tyrvannonmarjajavihannes.fi

Eino Markkanen

kaupallinen johtaja, pääomistaja
044 2701 617
eino@tyrvannonmarjajavihannes.fi

Eeva Markkanen

kastelupäällikkö
eeva@tyrvannonmarjajavihannes.fi

Verkkolaskutustiedot

Verkkolaskutusosoite

003729737495
Operaattoritunnus 003721291126
Välittäjä Maventa

Verkkolaskutusosoite

FI8456800020471195
Operaattoritunnus OKOYFIHH
Välittäjä OP Osuuskunta

Pankkiverkosta lähettäessä

Välittäjätunnus DABAFIHH*

*Käyttäkää tätä välittäjätunnusta, mikäli käytössänne olevasta verkko­laskutus­ohjelmasta ei voi lähettää laskuja suoraan Maventan välittäjä­tunnukselle.

Jälleenmyyjät
Hattula ja Hämeenlinna

Valokuvat ©JussiPaakkinenPhotography